LapKaland

Nem tudod, hogy mivel kösd le a gyermeked? Unatkozik, rosszalkodik vagy egész nap csak a képernyő előtt ül? Hiába teszel javaslatokat, semmi nem tetszik neki? Neked sincs ötleted, hogy mivel játszhatna elmélyülten, pedig rengeteg játék van a gyerekszobában? 

A kártyák segítségével ötleteket kaphatsz a (közös) játék témájához, a javasolt felhasználható anyagok pedig még változatosabbá tehetik a játékot. 

Tanuld meg, hogyan és mit tudtok jól játszani, hogy mindannyiótok számára örömteli legyen és kikapcsolódást jelentsen a játék. 

Unatkozni jó, mert szuper ötletek születhetnek általa. Az unatkozás fejleszti a fantáziát, képzelőerőt. A gyerekeknek azt is meg kell tanulniuk, hogyan foglalják le magukat egyedül. De ez nem mindig és nem mindenkinek megy. Néha kell egy kis külső segítség a választáshoz vagy valami újdonság a játszás terén. Pláne ha a családban már unjuk mindig ugyanazt a játékot, és emiatt kerüljük az amúgy mindannyiunkat feltöltő közös tevékenységet. A kártyák használatával a gyermeked játéka egy picit irányított lesz, hiszen témát vagy eszközöket ajánl, ezen felül viszont szabadon alakíthatjátok együtt a játékot. Használjátok a mindennapokban, ötleteljetek általa, vagy tartogassátok különleges alkalmakra. 

 

Miért ajánlom?

  • Segíti a változatosságot a játék során.
  • Színesíti a közös játékot, amely aztán feltölti a szeretet-tartályainkat.
  • Képernyőmentes alternatívát kínál unatkozás esetére.
  • Nem neked kell újabb és újabb ötleteket kitalálni, újabb és újabb játékot venni, hanem a meglévő játékok és egyéb, a háztartásban amúgy is fellelhető tárgyak használata a cél.
  • A polcon porosodó játékok is bevonhatók és talán így megkedveltethetők a gyerekekkel.
  • Segíti a testvérek kevesebb konfliktussal járó döntését a játékválasztáskor.
  • Egy kis iránymutatás után szabadon szárnyalhat a fantáziátok!
Tovább