TEGU

Egyáltalán mi is az a TEGU?

Mi történik, ha a hagyományos fa építőkockákat mágnesekkel kombináljuk? Létrejön a Tegu - innovatív, mágneses, egyedülálló, vizuálisan gyönyörű építő játék, ami jól passzol a gyerekszobához, íróasztalhoz, de akár egy dohányzóasztalhoz is.

Építsd fel a mágneses világod és mondj búcsút az unalomnak! A Tegu új utat mutat a fakockák világában, minden irányban folytathatod az építést, csak a képzeleted szabhat határokat. 

A Tegu építőkockái egymással kompatibilisek és nyílt végű, szabad játékélményt ("free play") nyújtanak. A kreativitást, a felfedezést és az évekig tartó, végtelen szórakozást képviselik. A Tegu ötletgazdái szerint a legjobb játékot nem írják felül a szabályok, az elvárások, nem határozza meg semmilyen forgatókönyv. Segít elképzelni és létrehozni új világokat, hogy a gyerekek felfedezhessék önmagukat és a saját feltételeikkel megálmodott mesevilágot is.  

 

Nézd meg, mennyire egyszerűen nagyszerű! 

A fenntarthatóság, a társadalmi változások és a játék szeretete kulcsfontosságú a Tegu számára. Minden egyes fát maguk választanak ki a helyi fakitermelő gazdaságoknál egyetlen darab fa több, mint 1200 készlet megvalósításához elegendő, így egy fa kivágása, akár 10 elültetett facsemetét jelenthet. A Tegu csakis FSC tanúsítvánnyal rendelkező cégektől vásárol, és színes pigmentekkel beépített vizes lakkot használ, így a tömbök nem mérgezőek. 

Az Tegu kocka mérete 30mmx30mm - tökéletes méret a kis kezek számára is -, és ez a méretű kocka képezi az alapját minden egyes elkészített Tegu elemnek. 

Miért jó a TEGU?

A játszva tanulás alapjaira helyezve támogatja gyermeked fejlődését. Fejleszti: 

- a finommotorikus képességeket

- a mintafelismerést

- az egyensúlyérzéket

- a fantáziát

- a probléma megoldást

- a történet mesélést. 

 

Hogyan jött létre? 

Chris és Will Haughey ötlete alapján született meg a Tegu. A Tegu Chris és Will Haughey ötlete alapján született meg. Már a kezdetektől fogva elsődleges volt számukra, hogy úgy teremtsenek profitorientált vállalatot, hogy közben pozitív társadalmi hatást is gyakoroljanak tevékenységükkel. A munkahelyteremtés és a felelős alapanyag-beszerzés terén egyaránt változást akartak elérni. Így jött létre a Tegu gyára Tegucigalpa mellett, Hondurasban. 

Honduras Latin-Amerika harmadik legszegényebb országa, ahol meglehetősen magas a munkanélküliségi ráta. Chris és Will célkitűzései közé tartozik, hogy a Tegu a régió egyik legkedveltebb munkaadója legyen, a munkavállalók számának hosszú távú növekedését és fejlesztését helyezik előtérbe

 A Tegu kockáit Hondurasban gyártják, a hondurasi erdők fenntartható eredetű keményfáit (huesito, mahagóni) használják fel a fakockákhoz.  A Tegu erdőfelújítási programjának részeként, minden eladott Tegu-készlet után, legalább egy fát újra telepítenek Hondurasban, a Tegu erdőmegújítási program részeként.

Az elemeket biztonságos, nem mérgező, vizes bázisú lakkal kezelik. Megfelel az amerikai és az európai szabványoknak (CPSIA 2011, EN71), CE jelöléssel rendelkezik. 

Tovább